Ljetni događaji

Ljetni događaji

Osijek je grad smješten na istoku Lijepe Naše. Njegova populacija je raznovrsna, a to pokazuje velika zainteresiranost svih uzrasta za sve godišnje aktivnosti i događanja u gradu; osobito ona ljetna. U nastavku teksta pročitajte što još možete očekivati ovo ljeto u gradu na Dravi, ali i pripremiti se za nadolazeću godinu.

Raznoliki sadržaj

Pannonian Challenge:
Pannonian Challenge najveći je regionalni festival ekstremnih sportova (bmx, skate, role) i glazbe. Prvi Pannonian bio je davne 2000. godine na Iktusu, a već 2003. natjecatelji su dobili svoj prostor na popularnom srednjoškolskom igralištu gdje svoje vratolomije mogu vježbati tijekom cijele godine. Nekoliko godina kasnije skate park je premješten na lijevu obalu Drave uz kupalište Kopika. Postavljene su nove drvene rampe, a skate park je kao takav jedan od najboljih svjetskih skate parkova. Na natjecanju sudjeluju sudionici iz raznih krajeva svijeta. Ono traje nekoliko dana, a svaki je dan popraćen nizom glazbenih događanja na različitim osječkim lokacijama.
Nikako ne propustite sljedeći Pannonian Challenge, jer svake godine dolazi nam nešto novo i drugačije!

Osječko ljeto mladih:
Osječko ljeto mladih poznata je manifestacija koja se tradicionalno svake godine održava na više gradskih lokacija. Točnije, ova se tradicija njeguje već 37 godina! Riječ je o studentskom događaju koji se organizira pod pokroviteljstvom i budnim okom Studentskog zbora Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku. Događanje obuhvaća široki spektar zabavnih, sportskih i kulturnih sadržaja. Uživajte s kolegama brucošima u kreativnim i zanimljivim radionicama i edukacijama, a večernje sate rezervirajte za ples, smijeh i dobre koncerte!

Urban Fest Osijek (UFO):
Urban Fest Osijek jedinstveni je glazbeni festival koji se održava s ciljem predstavljanja raznih bendova iz Hrvatske, ali i inozemstva. Prvi UFO održan je davne 2004. godine te se od tada redovno svake godine održava na lijevoj obali Drave, kod katakombi. Festival se održava u lipnju i traje nekoliko dana. Koncerti počinju već u 20 sati, a traju do iza ponoći. Ne brinite, ovdje nije kraj dobrom provodu! Nakon nastupa zadnjeg glazbenog benda slijedi afterparti do ranih jutarnjih sati!

Osječka ljetna noć:
Osječka ljetna noć popularni je naziv za zadnje vikende u lipnju, srpnju i kolovozu, kada se po cijelome gradu održava niz zanimljivih događaja koji uključuju glazbene koncerte, bogatu gastronomsku ponudu, štandove s kućnim radinostima i još mnogo toga. U tim danima ulice grada na Dravi prepune su života. Osobito je popularan In Da Sofa parti koji se održava u Sakuntala parku ili kod Iktusa. Dođite na vrijeme sa svojim prijateljima i rezervirajte mjesto na starim jutenim vrećama! Cijeli ovaj prostor posebno je ukrašen svijećama. Postavljene su „fotelje“ i stolovi izrađeni od paleta čime se osobito postiže starinski ugođaj i opuštajuća atmosfera. Rashladite nepce hladnim napitcima te uživajte u dobroj glazbi do kasno u noć!

Dani piva:
Dani prvog hrvatskog piva svake se godine tradicionalno održavaju početkom rujna. Manifestacija traje desetak dana te predstavlja jedan od najposjećenijih događaja u Osijeku. Od tamburaša preko  popa do rocka! Ovdje se uvijek može pronaći ponešto za svakoga. Osim dobre glazbe, oko šatora je postavljen tzv. beer garden koji nudi malo intimniju atmosferi. U sjeni drveća na pripremljenim foteljama uživajte s vašom boljom polovicom dok ispijate hladno piće i uživate u najrazličitijim glazbenim taktovima!

Donesi Cugu (DC) parti:
Donesi cugu partiji održavaju se nekoliko puta tijekom ljetnih mjeseci. Kao što sami naziv kaže, ne moraš ništa kupovati na mjestu događaja, već si sam poneseš „cugu“. Ovo je iznimno popularno među učenicima i studentima koji  na svojevrstan način proslavljaju kraj uspješno završene godine